Biografie Revolt

Revolt is een band die punk muziek heeft gemaakt. In de beginjaren was het ouderwets punk en de laatste jaren wat andere invloeden toegevoegd, maar wel keihard en swingend. Revolt is ontstaan in de jaren 80 en in een garagebox begonnen met repeteren. Toen bestond Revolt uit een 4 mans formatie, zanger (Patrick), drummer (Diderick), basgitarist (Wilco) en gitarist (Wilco).

Na een aantal jaar is de band uiteengevallen en zijn de gitarist en basgitarist verder gegaan samen met drummer (Stephan). Na één jaar is de basgitarist vertrokken en is Pepijn daarvoor in de plaats gekomen. Met deze bezetting heeft Revolt het langst gespeeld, vanaf 1991 tot 2006. In deze periode heeft Revolt door het hele land gereist en in verschillende zalen gespeeld. Ook met bekende bands zoals: Osdorp Posse, Undeclinable Ambuscade, de Heideroosjes, Belgian Asociality. In de laatste 3 jaar is er nog een extra gitarist bij gekomen (Triston). Daar hebben we nog verschillende optredens mee gedaan.

De muziek die Revolt maakte was voornamelijk eigen werk zowel Nederlands als Engelstalig. De nummers Chocomel en Hema Worst waren de favorieten van het publiek. De invloeden die de band opdeed kwamen voornamelijk van bands als Bad Religion, Green Day, Sexpistols etc.

Revolt heeft een eigen platenlabel, namelijk 3volt records.